Implantatbehandling - Sandvika| Èn eller flere tenner

Bestill din neste time hos oss

Menu
Hvor fant du oss
Velg..
Menu
Ønsket ukedag:
Alle dager passer
Ønsket tid:
Når som helst
Menu
*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen

Få nyheter på Facebook

Vi holder deg oppdatert om aktuelle temaer innen tannhelse, nyheter fra bransjen og vi vil i perioder ha spennende tilbud som bare annonseres på våre Facebooksider.

Implantatbehandling (1 tann)

1 Stegsteknikk

Implantatbehandling - erstatte en tann


Takket være de siste årtienes medisinske landevinninger har hundretusentalls pasienter sluppet proteser som løsner og i stedet fatt fastsittende tenner. Andre har kunnet spare sine naturlige tenner fra å bli slipt ned takket være implantatbehandling. Behandlingen er vel utprøvd og vitenskapelig bevist med svært gode resultater. 

Før behandling


Vi begynner med å bedøve området der implantatet, eller som vi sier fiksturen, skal festes.

Bedøvelsen er den samme som vi bruker når vi f.eks reparerer en tann. 
Hele operasjonen er smertefri.
Vi har en svært nøyaktig operasjonsteknikk. 

De instrumentene vi bruker er sterilisert, og vi følger naturligvis de hygienereglene som helsemyndighetene har anbefalt. Operasjonen er rutine for oss, men selvfølgelig ikke for deg. Forberedelsene med at vi vasker rent og ordner til alt kan ta litt tid. Det er for din skyld at vi er nøye. 

Er det lang tilhelningsprosess etter implantatbehandling?
Hvor lang tid nettopp din fikstur trenger av tid før den har festet seg, beregner vi før operasjonen, men det er først i forbindelse med operasjonen vi kan bestemme det sikkert. Vanligvis tar det ca. 6 måneder i overkjeven og 3 måneder i underkjeven. 

Når tilhelingen er ferdig, følger påsetting av distanser. I tilhelingsperioden skal fiksturene forstyrres minst mulig, og dette gjelder spesielt de første ukene.  

Etter behandling 


Et operasjonssår i munnhulen kan i motsetning til andre sår på huden vanligvis ikke beskyttes med noen form for bandasje. For å fa en komplikasjonsfri tilheling, kreves det derfor at du er forsiktig med operasjonsområdet og følger våre gitte instruksjoner. Tilhelingen starter de nær-meste ukene etter operasjonen. Det er svært viktig at ikke det er noen form for belastning eller gnag på fiksturen.

Smerte forekommer ofte når bedøvelsen slipper taket. Eventuell verking er mest påtagelig i de første timene og avtar som regel etter et par døgn. Vanligvis kan smerten dempes eller avhjelpes med legemidler man kan få kjøpt reseptfritt på apotek, f.eks Paracet eller lbux. 

Vær nøye med å lese bruksanvisningen for hvordan preparatet skal brukes og med å følge eventuelt andre anbefalinger fra oss.

Hevelse opptrer som regel etter behandling rundt operasjonsområdet og av og til også i ansiktet. Hevelsen er gjerne størst et par dager etter operasjonen, for så siden suksessivt å avta. Av og til kan man få et blåmerke, noe en heller ikke skal uroe seg for.

Blødning i mindre omfang kan inntreffe etter operasjonen og er også normalt. Skulle blødningen ikke vise tegn til å stoppe, kan du plassere en sammenrullet gaskompress, et rent lommetørkle eller lignende over såret med et lett og konstant trykk i ca. 30 minutter. Deretter fjerner du kompressen forsiktig. Sitt eller halvligg. Kommer hodet ditt for lavt, øker risikoen for blødning. Har ikke blødningen stoppet, kan du gjenta denne prosedyren 2 - 3 ganger. 

Skulle blødningen fremdeles ikke opphøre, skal du kontakte oss eller tannlegevakten, eventuelt et sykehus. 

Unngå å skylle munnen, spise eller drikke i de første tre timene etter operasjonen, og ikke før bedøvelsen har sluppet taket. Det er viktig for tilheling og eget velvære at du siden spiser slik at det normale næringsbehovet blir dekket. Du bør velge lettygd kost de første dagene. 

Røyking forstyrrer tilhelingsprosessen og bør i det lengste unngås. Risikoen for komplikasjoner, som f.eks at fiksturen ikke fester seg. er større blant de som røyker. Sug ikke i såret og unngå hardt kroppsarbeide eller noen form for trening den første uken. Kroppstemperaturen stiger i blant det første døgnet etter en operasjon, men bør siden gå tilbake til det normale.

Du bør børste tennene som vanlig. Børst forsiktig med en myk tannbørste, men unngå sårområdet de første ukene og la det tilhele i fred. Noen ganger anbefaler vi et spesielt skyllemiddel som ekstra hjelp de første ukene. Når vi har fjernet stingene skal du hver dag med en myk tannbørste og meget lett trykk børste forsiktig over tannkjøttet og fiksturtoppen (tilhelingsdistansen) som stikker opp. Hvis du har en provisorisk tann over tannluken, skal du følge de anbefalinger du får av oss.

Kontakt oss eller vakthavende tannlege/sykehus om noe skulle skje som faller utenfor det som er beskrevet ovenfor. Det kan f.eks være: Sterk blødning som du selv ikke får stoppet. Økende hevelse, problemer med å svelge, kraftig feber, verking som tiltar eller endrer karakter etter noen døgn. Kontakt oss også om noen av stingene eller tilhelingsdistansen skulle løsne. 1 tilhelingsperioden (vanligvis 3-6 måneder) skal du regel-messig kontrollere området der fiksturen sitter. Om det hovner opp, gnager eller er ømt, eller på annen måte plutselig kjennes annerledes ut, bør du kontakte oss. 

Fremtiden 
Prognosen for implantatbehandling er vanligvis svært god. Vi setter opp et individuelt skjema for fremtidige kontroller og undersøkelser hos oss slik at vi sammen kan forebygge sykdom. Målet er at implantatet skal følge deg hele livet. 

Tannen (men ikke fiksturen) slites omtrent på samme måte som en naturlig tann. Vær nøye med å følge våre anbefalinger. Om du har noen spørsmål eller lurer på noe, så kan du alltid kontakte oss. Vi er til for deg og din munn 
loader