Tannfrembrudd

Bestill din neste time hos oss

Menu
Hvor fant du oss
Velg..
Menu
Ønsket ukedag:
Alle dager passer
Ønsket tid:
Når som helst
Menu
*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen

Få nyheter på Facebook

Vi holder deg oppdatert om aktuelle temaer innen tannhelse, nyheter fra bransjen og vi vil i perioder ha spennende tilbud som bare annonseres på våre Facebooksider.

Bestill din neste time hos oss

*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen
Melketenner:
Et komplett melketannsett har 20 tenner. De første tennene som bryter frem er vanligvis for-tennene i underkjeven. Dette skjer som regel når barnet er 6-8 måneder gammelt. De siste melketennene som kommer er de bakerste jekslene i overkjeven. Dette skjer ved 2 1/2 års alder. Se skjema (fig. 1) for mer fullstendig oversikt over frembrudd av melketenner.

Tallene i frembrudds-skjemaet er gjennomsnittstall. Det er derfor viktig å huske på at tidspunktet for frembrudd kan variere med flere måneder og mye er innenfor «normalen».

Permanente tenner:
Når de permanente (voksne) tennene utvikler seg, løser de opp røttene til melketennene. Dette gjør at melketennene løsner og faller ut. Det er som regel fortennene i underkjeven barnet mister først. Dette skjer slik at de permanente fortennene kommer frem i 5-6 års alder. Omtrent på samme tid vil 6-årsjekslene bryte frem.

De siste melketennene som felles er som regel de bakerste jekslene i overkjeven. Se skjema (fig. 2) for mer fullstendig oversikt over frembrudd av permanente tenner. Som for melketenner kan tidspunktet for frembrudd variere med flere måneder og også her er mye innenfor «normalen».


loader