Tannbleking - hjemmebleking

Bestill din neste time hos oss

Menu
Hvor fant du oss
Velg..
Menu
Ønsket ukedag:
Alle dager passer
Ønsket tid:
Når som helst
Menu
*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen

Få nyheter på Facebook

Vi holder deg oppdatert om aktuelle temaer innen tannhelse, nyheter fra bransjen og vi vil i perioder ha spennende tilbud som bare annonseres på våre Facebooksider.

Tannbleking

Hjemmebleking

Det er svært viktig at du har vært hos tannlege/tannpleier for rutinekontroll i løpet av de 6 siste månedene. Dette for å utelukke sykdommer i munnhulen inklusive tannkaries. Bleking skal ikke foretaes dersom det finnes ubehandlede sykdommer i munnen. Blek heller ikke om du er gravid eller ammer. 

For å få blekeskinner har du måttet ta avtrykk av tennene dine. Teknikeren har lagd gipsmodeller og deretter skinner som du skal bruke under blekingen. Ta vare på gipsmodellene dersom du får disse utlevert av din tannlege/tannpleier. 

Bruksanvisning for bleking av tenner ved bruk av Opalescence.
Du og din tannlege/tannpleier har valgt Opalescence som blekemiddel til dine tenner. Denne blekemetoden er sikker, om du følger bruksanvisningen nøye, og har vist seg effektivt på de fleste pasienter. Det er viktig at du følger de instruksjoner du har fått fra din tannlege/tannpleier.

Hvor mye hvitere dine tenner blir ved hjelp av denne blekemetoden er avhengig av:
1. Hvor mange timer pr. døgn blekeskinnen blir brukt (vi anbefaler 6-8 timer.)
2. Antall behandlingsdager/netter.
3. Tennenes motagelighet for bleking. (Gult/brunt er lettere å bleke enn grå/blå nyanser.)

Følgende materialer brukes:
Blekeskinne i myk plast som lages etter avtrykk av dine tenner. Opalescence blekegel som inneholder 10 % eller 15 % karbamidperoxid, og har en høy viskositet. Opalescence oppbevaringseske for blekeskinnen, når den ikke brukes. 

Behandlingsform (bestemmes i samsvar med din tannlege/tannpleier.)
1. Nattbleking: Behandlingen skjer mens man sover, normalt 5-10 netter.
2. Dagbleking: Skinnen brukes 1-2 ganger daglig 1-4 timer pr. gang. Bleketid 2-4 uker.
3. En kombinasjon av dag/nattbleking: Eksempel: bruk skinnen etter lunsj frem til middag.

Ta den ut og sett den inn på nytt ved leggetid. Bruk den hele natten igjennom.

OBS!
Om dine tenner får økt sensibilitet /ising, snakk med din tannlege/tannpleier. Vi anbefaler å skylle med fluor 0,05 % to ganger om dagen i blekeperioden for å forebygge ising. 

Bruksanvisning/slik gjør du:
1. Børst tennene nøye.
2. Fjern forseglingen på sprøyten og fyll skinnen slik som anvist. Mengden kan variere bindende av skinnens størrelse og på hvor mange tenner som skal behandles/blekes.
3. Sett skinnen på plass over tennene.
4. Bit sammen og jevn til med tungen og/eller et lett trykk med en finger på fremsiden av tennene.
5. Er det overskudd av gel på slimhinnen fjernes dette enkelt med en bomullspinne. (Ikke bruk tannbørste, da gelen lett kan børstes ut av skinnen.)
6. Skyll munnen nøye 4-5 ganger med vann og spytt ut. Så lenge skinnen sitter på plass, unngå å presse med tungen eller fingrene. Unngå også harde sammenbitninger.
7. Etter bleking: ta ut skinnen, børst bort restene av materialet med tannbørste og kaldt/lunkent vann. Børst tennene som vanlig med tannkrem. 

Mulige bieffekter:

Enkelte pasienter kan under blekingen oppleve økt sensibilitet i tennene overfor kulde. Om du får problemer med dette, rådfør deg med din tannlege/tannpleier for å eventuelt forandre behandlingsrutinen. Gel på tannkjøttet vil etse dette og gjøre det hvitt. Pass dermed på at du får fjernet overskudd.


 
OBS!
Hold deg unna mat og drikke med fargestoffer i blekeperioden. Dette gjelder te, kaffe, rødvin, røbeter etc. Røyking vil også lettere gjøre at fargepartikler fester seg.  Det vil ta ca 14 dager etter selve blekeperioden før tannfargen har stabilisert seg. Vi anbefaler at du også i denne perioden holder deg unna mat/drikke med fargestoffer for best mulig resultat. 

Oppbevar alltid Opalescence blekemateriale i kjøleskap.
loader