Hva fører til rotfylling?

Bestill din neste time hos oss

Menu
Hvor fant du oss
Velg..
Menu
Ønsket ukedag:
Alle dager passer
Ønsket tid:
Når som helst
Menu
*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen

Få nyheter på Facebook

Vi holder deg oppdatert om aktuelle temaer innen tannhelse, nyheter fra bransjen og vi vil i perioder ha spennende tilbud som bare annonseres på våre Facebooksider.

Bestill din neste time hos oss

*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen

Hva fører til rotfylling og hvorfor?

Tannlege Sandvika


Når tannens nerve utsettes for bakterier eller skade, fører dette til betennelse og senere infeksjon av tannen. Ved infeksjon kan mange oppleve intens smerte, men av og til kan dette skje helt uten symptomer.
 
Er det infeksjon i tannen kan rotfylling av den betente tannen ofte den beste formen for behandling. I løpet av bare to tannlegebesøk kan du bli kvitt både smerter og bakterier i tannen.

Pris på rotfylling

Hva koster rotfylling? Hvor dyrt er rotfylling? Dette er spørsmål som ofte dukker opp. To tannlegebesøk koster ikke så mye, men prisen for ikke å gjøre noe med problemet kan senere bli veldig høy!

Det er godt kjent at ubehandlet infeksjon av tannens nerve kan føre til spredning av bakterier og alvorlige, i verste fall livstruende infeksjon i tennene. Derfor er det veldig viktig å ta kontakt med tannlege i god tid og at man får behandlet den infiserte tannen.

Hvordan oppstår betennelse i tannen?

Mest vanlige måte for bakterier å affisere nerven er hvis en tann har dypt hull ( caries – angrep ), eller en dyptliggende fylling som er veldig nær til vevet (pulpa).

Reparere tenner

Hvis en tann sprekker av forskjellige årsaker og sprekken går dypt til tannens nerve kan dette åpne rom for bakterier for å infisere tannen. Da er rotfylling og krone nødvendig for at tannen skal repareres og kan bli brukt i mange år til.

Hvis man har en gammel krone som ikke dekker tannen fullstendig og det oppstår hull under krone kanten kan det ende opp med infeksjon i tannen. Da kan man med god prognose bore gjennom krone og rotfylle tannen.

rotfylling-tann-oslo-sandvika


Betennelse i rotfylt tann

Av og til melder seg folk som har vondt i en tann som er tidligere rotfylt. Da ser vi ofte på røntgen at det har oppstått betennelse på en tidligere rotfylt tann. Hvis vi ser at tidligere rotfyllingen ikke er optimalt, bestemmer vi ofte å rotfylle på nytt for å bli kvitt alle bakteriene.

Tenner kan bli utsatt til ekstrem kulde eller varme som kan føre til varig skade av tannens nerve. Dette hender ikke så ofte men hvis det hende må man rotfylle tannen.

Spørsmål om rotfylling

Har du spørsmål angående rotfylling, må du gjerne kontakte oss her og en av våre dyktige tannleger vil kunne hjelpe deg.


 
1 av 7        Neste >>
loader