Rotfylling i Sandvika/Bærum - Løkketangen Tannlegesenter

Bestill din neste time hos oss

Menu
Hvor fant du oss
Velg..
Menu
Ønsket ukedag:
Alle dager passer
Ønsket tid:
Når som helst
Menu
*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen

Få nyheter på Facebook

Vi holder deg oppdatert om aktuelle temaer innen tannhelse, nyheter fra bransjen og vi vil i perioder ha spennende tilbud som bare annonseres på våre Facebooksider.

Våre priser

  Prisliste rotfylling
  Priser fra
  Prisliste rotfylling
  Priser fra
 • Rotfylling store jeksler
  5830,-
 • Rotfylling små jeksler
  5270,-
 • Rotfylling i fortenner
  3900,-

Bestill din neste time hos oss

*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen

Rotfylling av tann

Sandvika og Bærum

Det er ingen grunn til å være redd for å rotfylle en tann!

Det er mange som får frysninger langt nedover ryggen når de hører ordet rotfylling. Vi har gjerne hørt noen skrekkhistorier, men er det egentlig så skummelt?

Rotfylling av tann innebærer at nerven fjernes og hele rotkanalen i tannens røtter fylles med en fyllingsmasse. Rotfylling er noen ganger nødvendig og med dagens moderne behandlingsmetoder blir det utført uten store smerter.

Når skal en tann rotfylles?

En rotfylling er nødvendig når nerven er betent eller infisert. Den vanligste årsaken til at en tann må rotfylles er dype hull (karies). Hvis et hull blir dypt og irritasjonen har pågått lenge, blir det tilvekst av bakterier og utvikling av en infeksjon. Andre årsaker kan være tannskader som slag mot tannen, tanngnissing eller andre påkjenninger hvor nerven blir skadet. 

En tann blir ikke svekket selv om den er rotfylt, men kan være mer utsatt for å brekke dersom den har store fyllinger etter tannråte. Noen ganger mangler så mye av kronedelen at det blir aktuelt med kronebhandling. 

En rotfylt tann skal sitte like godt fast i kjeven som andre tenner. Evnen til å kjenne varme og kulde kan derimot bli svekket i en rotfylt tann. 

Hvordan foregår rotfylling av tann?

Tannlegen pleier som regel å starte med en grundig undersøkelse og legge frem en behandlingsplan for pasienten. 

Rotfylling av tann innebærer at nerven fjernes og at rotkanalen fylles igjen med fyllingsmasse. For å utføre rotfyllingen borrer man seg igjennom tannkronen og ned til nerven. Deretter renses rotkanalen grundig. Det er viktig å holde rotkanalen så ren som mulig. Derfor renses rotkanalen med antibakteriell skyllevæske. 

Hvor lang tid behandlingen tar er avhengig av omfanget. Som regel kan man bli ferdig på første behandling. I noen tilfeller tar det lengre tid og tannen rotfylles etter ca 2 uker. 

Det kan oppstå komplikasjoner etter rotfyllingen. Dersom behandlingen ikke gir ønsket resultat må det vurderes kirurgisk inngrep. Da løfter man opp tannkjøttet på utsiden av roten og kommer til på undersiden. Infeksjonen fjernes og roten kuttes kortere. 

Les mer om reinfisert rotfylling

Er rotfylling vondt?

Rotfylling blir utført med lokalbedøvelse og skal ikke føre til store smerter. Det kan av ulike årsaker være at infeksjonen ikke er blitt helt borte. I sjeldne tilfeller kan dette forårsake smerter.

Undersøkelser viser at prognosen for behandlingen ikke har noen sammenheng med smerte i tannen. De fleste tenner som må rotfylles har ikke gitt noen smerter og det er tannlegen som oppdager problemet. Fravær av smerte behøver ikke å bety at tannen er frisk.

Pris rotfylling av tann

Hvor mye det koster å rotfylle en tall er avhengig av størrelse og type tann. Pris på rotfylling av tann finner du i toppen av artikkelen. 

For komplett prisliste av alle våre tjenester klikk her

<< Forrige        5 av 7        Neste >>
loader